Stark kultur och kunskap om saffran i Spanien

Saffran från Antonio Sotos S.L

Klassificering av saffrans kvalitet

  • Fuktighetsgrad
  • Innehåll av aska och grova fibrer
  • Färgton och färgstyrka
  • Smakstyrka
  • Doft
  • Kvävehalt
Torkad saffranInternationell ISO-standardIransk ISIRI-standard
FuktMax 12%Max 12%
Grova fibrerMax 6%Max 6%
KväveMax 3%Max 3%
Löslighet i kallt vattenMax 65%Max 65%
AskaMax 8%Max 7%
Minsta tillåtna absorbans av ljus, mätt med spektrometer:
Färg(krokin)Klass 1:200Klass 2:170Klass 3:120Klass 1:220 ”Sargol”Klass 2:200 ”Pushali”Klass 3:180Klass 4:150
Smak (pikokrokin)Klass 1: 70Klass 2: 55Klass 3: 40Klass 1: 85Klass 2: 80Klass 3: 70Klass 4: 70
Doft (safranal)20-5020-50